• Betalen in termijnen
 • Gratis bezorging
 • 7 dagen per week bereikbaar

17 February 2022

Nieuw bed kopen? Zo pak je dat aan!

Bij de aanschaf van een bed ga je meestal niet over één nacht ijs. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het kopen van een bed. Daarnaast zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening moet houden. Je wilt er immers wel zeker van zijn dat je de juiste keus maakt. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Met onderstaande tips wordt een bed kopen een makkie én voorkom je een miskoop!

Nieuw bed kopen? Zo pak je dat aan!
Inspiratie Blog

Kies jouw bedbodem

Een goede eerste stap is bepalen naar wat voor soort bed je voorkeur uitgaat. De meest gekozen bedmodellen zijn ledikanten en boxsprings

Ledikant

Een ledikant is een frame met een bedbodem met latten. Bovenop de latten ligt het matras. Het voordeel van een ledikant is dat je eenvoudig de matrassen kunt wisselen. Daarnaast is een ledikant hygiënisch, afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. 

Bed Mason

Boxspring

Een boxspring heeft ‘boxen’ (vaak) gevuld met veren. Daarbovenop liggen matrassen (meestal gestoffeerd in hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als de boxen). De voordelen van een boxspring zijn het hoge slaapcomfort en de luxe uitstraling. Omdat een boxspring hand-in-hand gaat met een topmatras en de matrassen rondom gestoffeerd zijn, is het opmaken van het het topmatras voldoende. Dat scheelt een hoop tijd en energie!

Bepaal jouw persoonlijke comfort

Ga bij jezelf na wat jij belangrijk vindt in een bed. Wil je bijvoorbeeld comfortabel tv kijken of lezen in bed? Dan is een elektrisch verstelbare bodem wellicht iets voor jou. Heb je last van rugklachten? Overweeg dan een traagschuim (top)matras. Online kun je je eenvoudig en op je eigen tempo oriënteren op de verschillende mogelijkheden.

Check de ruimte in je slaapkamer

Wanneer je de keuze tussen een ledikant en een boxspring hebt gemaakt, is het belangrijk om naar de maat van je nieuwe bed te kijken. Ben je gezegend met een ruime slaapkamer? Dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar een kingsize bed dat genoeg comfort biedt. 

Heb je een kleine slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld niet voor een bed met een groot hoofdbord of aangebouwde nachtkastjes. Meet de slaapkamer goed op en kijk hoe de deur opengaat. Kies eventueel voor een bed met opbergruimte om ruimte te besparen.

Opbergboxspring Sevilla

Stel een budget op

Een bed bestaat uit meerdere elementen. Zo bestaat een boxspring bijvoorbeeld uit een box en een matras en is deze aan te vullen met een topmatras, hoofdbord, voetbord en nachtkastjes. Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan jouw nieuwe bed. Zo zal je niet overrompeld worden door verkooppraatjes en kun je gerichter op zoek gaan naar jouw ideale bed. Vraag ook na of de prijs inclusief bezorging is. Beddenplein bezorgt alle bestellingen gratis op een moment waarop het jou uitkomt. 

Stel je droombed samen

Zoals hierboven benoemd, bestaat een boxspring uit verschillende elementen. Voor deze elementen heb je weer tientallen opties. Wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Onze tip is daarom; stel online jouw droombed samen. Zo heb je direct beeld bij de verschillende elementen en klik je eenvoudig terug om je opties aan te passen. 

Bestel online; voorkom winkelstress en bespaar tijd

In een beddenwinkel staan vaak zoveel bedden dat je hierin verdwaalt kan raken. Om een bed echt goed te testen, moet je er immers minimaal een nacht in hebben geslapen. Ben je angstig om een bed online te kopen? Dit is te begrijpen, maar het is eigenlijk niet veel anders vergeleken andere online aankopen. Je kunt het namelijk gewoon retourneren. Let er bijvoorbeeld op dat de online shop slaapgarantie biedt. 

Daarnaast kun je ook telefonisch of online advies vragen. Zo staan de slaapspecialisten van Beddenplein 7 dagen per week voor je klaar. Ga je toch liever naar een fysieke winkel? Bezoek dan onze showroom. Veel plezier bij het uitzoeken van je nieuwe bed en alvast welterusten!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  26 Aug 5 tips om beter te slapen met warm weer

  Kijk jij er de hele dag al tegenop om naar bed te gaan, of ben je het beu om badend in het zweet wakker te worden? Goed slapen bij zomerse temperaturen kan een hele opgave zijn. Wij geven je 5 tips waarmee jij tijdens de warme dagen wél de nodige rust pakt. Lees meer

 • Placeholder

  22 Aug Wat is het verschil tussen traagschuim en koudschuim (top)matrassen?

  Wie zich gaat verdiepen in de wereld van matrassen, loopt direct tegen de termen traag- en koudschuim aan. Traagschuim- en koudschuimmatrassen zijn namelijk veel verkochte type matrassen met ieder hun eigen kenmerken. Maar wat is dat verschil tussen deze soorten schuim eigenlijk? Om je door de jungle van matrassen te loodsen, laten we je met deze blog kennismaken met de eigenschappen van traag- en koudschuim. Lees meer

 • Placeholder

  31 May Verbeter je nachtrust met deze simpele tips

  Dat genoeg slaap belangrijk is voor lichaam en geest is waarschijnlijk niets nieuws. Toch wil slapen niet altijd lukken, wat erg vervelend kan zijn. In deze blog geven we je een aantal tips en trucs die je regelrecht naar dromenland zullen wijzen! Lees meer

vergelijk 0