17 February 2022

Nieuw bed kopen? Zo pak je dat aan!

Bij de aanschaf van een bed ga je meestal niet over één nacht ijs. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het kopen van een bed. Daarnaast zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening moet houden. Je wilt er immers wel zeker van zijn dat je de juiste keus maakt. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Met onderstaande tips wordt een bed kopen een makkie én voorkom je een miskoop!

Nieuw bed kopen? Zo pak je dat aan!
Inspiratie Blog

Kies jouw bedbodem

Een goede eerste stap is bepalen naar wat voor soort bed je voorkeur uitgaat. De meest gekozen bedmodellen zijn ledikanten en boxsprings

Ledikant

Een ledikant is een frame met een bedbodem met latten. Bovenop de latten ligt het matras. Het voordeel van een ledikant is dat je eenvoudig de matrassen kunt wisselen. Daarnaast is een ledikant hygiënisch, afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. 

Bed Mason

Boxspring

Een boxspring heeft ‘boxen’ (vaak) gevuld met veren. Daarbovenop liggen matrassen (meestal gestoffeerd in hetzelfde materiaal en dezelfde kleur als de boxen). De voordelen van een boxspring zijn het hoge slaapcomfort en de luxe uitstraling. Omdat een boxspring hand-in-hand gaat met een topmatras en de matrassen rondom gestoffeerd zijn, is het opmaken van het het topmatras voldoende. Dat scheelt een hoop tijd en energie!

Bepaal jouw persoonlijke comfort

Ga bij jezelf na wat jij belangrijk vindt in een bed. Wil je bijvoorbeeld comfortabel tv kijken of lezen in bed? Dan is een elektrisch verstelbare bodem wellicht iets voor jou. Heb je last van rugklachten? Overweeg dan een traagschuim (top)matras. Online kun je je eenvoudig en op je eigen tempo oriënteren op de verschillende mogelijkheden.

Check de ruimte in je slaapkamer

Wanneer je de keuze tussen een ledikant en een boxspring hebt gemaakt, is het belangrijk om naar de maat van je nieuwe bed te kijken. Ben je gezegend met een ruime slaapkamer? Dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar een kingsize bed dat genoeg comfort biedt. 

Heb je een kleine slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld niet voor een bed met een groot hoofdbord of aangebouwde nachtkastjes. Meet de slaapkamer goed op en kijk hoe de deur opengaat. Kies eventueel voor een bed met opbergruimte om ruimte te besparen.

Opbergboxspring Sevilla

Stel een budget op

Een bed bestaat uit meerdere elementen. Zo bestaat een boxspring bijvoorbeeld uit een box en een matras en is deze aan te vullen met een topmatras, hoofdbord, voetbord en nachtkastjes. Bedenk van tevoren hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan jouw nieuwe bed. Zo zal je niet overrompeld worden door verkooppraatjes en kun je gerichter op zoek gaan naar jouw ideale bed. Vraag ook na of de prijs inclusief bezorging is. Beddenplein bezorgt alle bestellingen gratis op een moment waarop het jou uitkomt. 

Stel je droombed samen

Zoals hierboven benoemd, bestaat een boxspring uit verschillende elementen. Voor deze elementen heb je weer tientallen opties. Wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Onze tip is daarom; stel online jouw droombed samen. Zo heb je direct beeld bij de verschillende elementen en klik je eenvoudig terug om je opties aan te passen. 

Bestel online; voorkom winkelstress en bespaar tijd

In een beddenwinkel staan vaak zoveel bedden dat je hierin verdwaalt kan raken. Om een bed echt goed te testen, moet je er immers minimaal een nacht in hebben geslapen. Ben je angstig om een bed online te kopen? Dit is te begrijpen, maar het is eigenlijk niet veel anders vergeleken andere online aankopen. Je kunt het namelijk gewoon retourneren. Let er bijvoorbeeld op dat de online shop slaapgarantie biedt. 

Daarnaast kun je ook telefonisch of online advies vragen. Zo staan de slaapspecialisten van Beddenplein 7 dagen per week voor je klaar. Ga je toch liever naar een fysieke winkel? Bezoek dan onze showroom. Veel plezier bij het uitzoeken van je nieuwe bed en alvast welterusten!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

  Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

 • Placeholder

  30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

  Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

 • Placeholder

  06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

  De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0