Koudschuim matras

Het ideale matras voor jouw boxspring: koudschuim matras

Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Dit is dan ook een essentiële basis voor jouw boxspring. Er bestaan veel verschillende boxspring matrassen. Een voorbeeld van een goed matras voor jouw boxspring is een koudschuim matras. Deze matrassen bieden veel voordelen. Zo hebben koudschuim matrassen een open celstructuur. Hierdoor ventileren ze erg goed en wordt transpiratievocht uitstekend afgevoerd. Ideaal voor mensen die het snel warm hebben in bed. 

Waar komt koudschuim vandaan?

Wanneer je een koudschuim matras voor je boxspring wilt bestellen, is het goed om te weten waar koudschuim vandaan komt. Een betere naam voor koudschuim is eigenlijk ‘high resilience’ (HR) schuim. Sommige aanbieders hebben het over koudschuim, anderen hebben het over HR schuim. Goed om te weten is dat koudschuim van nature een open celstructuur heeft. Die open celstructuur zorgt voor een aantal comfortabele eigenschappen die je hieronder kunt lezen.

Veerkrachtige boxspring matrassen

Een koudschuim matras heeft een zeer goede veerkracht. Koudschuim past zich snel aan de vorm van je lichaam aan, maar veert ook snel weer terug. Je kunt dus wel spreken van een gedegen matras die veel stevigheid biedt. Hierdoor wordt draaien makkelijker en lig je dus comfortabeler. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over kuilvorming. Een koudschuim matras gaat namelijk jaren mee; 10 jaar of langer, mits goed onderhouden. Naast een veerkrachtig matras voor jouw boxspring is een koudschuim matras dus ook erg duurzaam. 

Anti-allergische matrassen voor jouw boxspring

Heb je last van een allergie, zoals huisstofmijt? Dan is een koudschuim matras een fijn matras met uitstekende klimaateigenschappen. Het zachte, wasbare tijk zorgt voor daarbij voor extra slaapcomfort aan het lichaam. Twijfel je of een koudschuim matras iets voor jou is? Vraag het aan de specialisten van Beddenplein! Zij geven je graag advies op maat, zodat jij elke nacht geniet van een matras die precies aansluit op jouw lichaam.

vergelijk 0