06 October 2022

Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven!

Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!
Inspiratie Blog

De ideale bedpartner

Het belangrijkste meubel in de slaapkamer? Dat is toch wel het bed. Gemiddeld brengen we hier een derde van ons leven door, zo’n acht uur per dag. Een goed en comfortabel bed is dus belangrijk, maar het is óók de blikvanger in de slaapkamer. Kies om een gezellige uitstraling te creëren voor een bed in een warme kleur. Denk bijvoorbeeld aan een bouclé of velvet stoffering of kleuren zoals terracotta en mosgroen.

Een luxe dekbedovertrek

Bij het aanbreken van de herfst mag ook eindelijk je winterdekbed er weer op. Daar hoort natuurlijk ook een nieuw dekbedovertrek bij in herfstige kleuren. Een velvet dekbedovertrek ziet er bijvoorbeeld niet alleen chique uit, maar houd je ook heerlijk warm. Heb je een lichte muren? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie donker taupe kleur. Hebben jouw muren een donkere tint? Kies dan voor een lichtere kleur, zoals lichtbruin.

Sfeervolle verlichting

Door verschillende lichtsnoeren op te hangen tover je jouw slaapkamer zo om in een knusse en gezellige ruimte. Doe daarom de grote plafondlamp uit en leg de focus op verschillende kleine lichtbronnen. Ook zou je kunnen kiezen voor een aantal wandlampen met een dimschakelaar zodat je het licht ‘s avonds minder fel kunt maken. Ook een nachtlampje of leeslampje is handig, zodat je niet je warme bed uit hoeft om het licht uit te doen. Een andere tip is om uitstapverlichting onder je bed te monteren. Dit type licht is sfeervol én functioneel voor als je bijvoorbeeld ‘s nachts naar het toilet gaat. 

Knusse kussens en aaibare plaids

Niet alleen op banken en stoelen, maar ook op bed brengen kussens extra sfeer met zich mee. Je hoeft niet direct je hele bed vol te leggen met kussens, maar door gebruik te maken van warme, contrasterende kleuren in decoratieve kussens, kun je eenvoudig sfeer creëren. Drapeer ook een luxe plaid over je bed om het helemaal af te stylen. 

Luxe tv-lift

Een tv aan de muur is natuurlijk niet erg sfeervol. Vooral in de slaapkamer doet het al snel afbreuk aan alle gezellige meubels en decoratie. Een mooie én functionele oplossing hiervoor is een tv-lift. Deze plaats je aan het voeteneinde van je bed, als een voetenbord. Zo kun je de tv eenvoudig omhoog brengen en weer laten zakken om deze te verbergen. Mega luxe! 

Zo creëer je eenvoudig een knusse ruimte met hotelkamer vibes waar je het liefst nooit meer uitcheckt!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

  Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

 • Placeholder

  30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

  Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

 • Placeholder

  06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

  De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0