30 January 2023

Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023.

Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?
Inspiratie Blog

Technologie in de slaapkamer

Met de opkomst van slimme technologie wordt verwacht dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen in de slaapkamer. De technologie zal niet alleen ons slapen bevorderen, maar ook onze slaapkamer aanpassen aan onze persoonlijke voorkeur. Slimme verlichting, thermostaten en slaapmonitoren zijn slechts enkele voorbeelden van hoe technologie onze slaapkamer zal verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een ledstrip onder je bed met bewegingssensor

Gezondheid en wellness

De nadruk op gezondheid en wellness zal ook in 2023 nog steeds groot zijn. Mensen willen een rustige en ontspannen slaapomgeving, zodat ze zich uitgerust wakker kunnen voelen. Dit betekent dat natuurlijke materialen, zoals bamboe, katoen en linnen, steeds vaker zullen worden gebruikt in slaapkamers. Ook de populariteit van gezonde slaapproducten, zoals bedden en kussens gemaakt van natuurlijke materialen, zal blijven groeien.

Gedurfde kleuren

In 2023 wordt verwacht dat slaapkamers gedurfde kleuren zullen hebben, zoals felgroen, rood en blauw. Deze kleuren zorgen voor een opvallende uitstraling en geven de slaapkamer een persoonlijk tintje. Ook pastelkleuren, zoals roze en geel, blijven populair en zorgen voor een rustige en ontspannen sfeer.

Persoonlijke uitstraling

In 2023 verwachten we ook een nadruk op persoonlijke uitstraling in de slaapkamer. Mensen willen hun slaapkamer een unieke en persoonlijke uitstraling geven. Dit betekent dat er steeds meer focus zal zijn op op maat gemaakte slaapkamers, waar de slaapkamer helemaal is aangepast aan jouw wensen. Stel bijvoorbeeld je bed helemaal naar eigen wens samen en zorg dat deze helemaal aansluit bij de stijl van je slaapkamer.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste factoren van duurzame slaapkamers is het kiezen van milieuvriendelijke materialen. Dit betekent het vermijden van giftige chemicaliën en de productie van materialen met een minimale ecologische impact. Veel mensen kiezen daarom voor natuurlijke materialen zoals hout, katoen en bamboe. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze bieden ook een gezondere slaapomgeving. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook boxsprings van vegan leather en gerecyclede petflessen in ons assortiment. 

Planten

Planten zijn niet alleen gezond, ze zorgen ook voor een natuurlijke uitstraling in de slaapkamer. In 2023 wordt verwacht dat planten een steeds grotere rol gaan spelen in de slaapkamer. Of je nu kiest voor een grote plant of enkele kleinere exemplaren, ze zorgen voor een verfrissende sfeer en dragen bij aan een gezonde slaapomgeving.

In 2023 zullen deze trends zorgen voor een comfortabele, gezellige en technologisch geavanceerde slaapkamer. Al deze trends zullen zorgen voor een gezonde en ontspannen slaapomgeving.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

  Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

 • Placeholder

  30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

  Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

 • Placeholder

  06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

  De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0