09 February 2022

Jouw slaapkamer gezelliger maken? Dé 5 beste tips!

Bij het inrichting van het huis wordt er aan de slaapkamer vaak weinig aandacht besteed. Zonde! Deze ruimte hoeft namelijk niet alleen een praktische slaapplek te zijn.Tenslotte breng je bijna de helft van je tijd door in deze ruimte. Wil jij nu eindelijk af van die saaie kleuren en standaard inrichting? Kortom; is jouw slaapkamer toe aan een ‘gezelligheids make-over’? Met deze tips creëer je in no time een sfeervolle slaapkamer.

Jouw slaapkamer gezelliger maken? Dé 5 beste tips!
Inspiratie Blog

Minder is meer

Wat kleur betreft dan. De natuur speelt de laatste jaren een steeds belangrijkere rol in ons interieur. Slaapkamers worden gevuld met natuurlijke materialen en kleuren om een ontspannen setting te creëren. Dit heeft vooral te maken met trends rondom minimalistisch en mindful leven. Alles draait om eenheid en consistentie. Je hoeft dus niet direct aan de slag met een verfkwast en okergele verf om gezelligheid te creëren. Zorg voor een rustige basis en denk vooral in warme kleuren, zoals zand, terracotta of olijfgroen. 

Hotel Chic hoofdbord

Een hoofdbord is een belangrijke blikvanger in de slaapkamer. Kies bij voorkeur voor een exemplaar met een luxe stof, zoals velvet of ga bijvoorbeeld voor een warme houtlook. Daarnaast kun je vaak kiezen voor een subtiele afwerking, zoals knopen, verschillende vlakken of een biesje. Naast een mooie uitstraling, kun je een hoofdbord ook goed gebruiken om je bed mooi op te maken. Plaats bij het opmaken van je bed bijvoorbeeld de kussens rechtop tegen het hoofdbord voor een Hotel Chic uitstraling. Zulke details maken uiteindelijk vaak hét verschil.

Go green!

Er is tegenwoordig geen grotere interieurtrend denkbaar dan de kamerplant. Deze trend wordt steeds vaker doorgetrokken naar alle ruimtes in het huis, zo ook de slaapkamer. Niet gek, als je weet dat planten zorgen voor rust, meer zuurstof én gezelligheid! Kies voor een hip exemplaar, zoals de Monstera, Kamerpalm of Cactus. Of haal een ananasplant in huis! De siervrucht steelt de show in jouw slaapkamer en staat daarnaast bekend als anti-snurk plant. Bonus!

Stof tot nadenken

Vergeet bij het pimpen van je slaapkamer zeker de bekleding niet. Door het gebruik van zachte materialen en texturen ontstaat er direct een warme sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een hoogpolig vloerkleed, faux fur bontsprei, velvet kussenslopen, velours gordijnen en zachte dekbedovertrekken. De juiste combinatie van veel zachte lagen zorgt voor een extra gezellige uitstraling!

Vraag persoonlijk advies

Ben jij klaar om de slaapkamer onder handen te nemen, maar wil je graag professioneel advies over beddengoed of verschillende bedmaterialen? Onze slaapexperts helpen je graag verder! 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

  Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

 • Placeholder

  30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

  Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

 • Placeholder

  06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

  De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0