03 March 2022

Zo creëer je rust in de slaapkamer

Een ontspannen slaapkamer zorgt ervoor dat we ons eerder kunnen ontspannen, sneller in slaap vallen en aangenaam ontwaken. Is je slaapkamer wel toe aan een ‘serene make-over’? Met deze tips creëer je in no time rust in je slaapkamer!

Zo creëer je rust in de slaapkamer
Inspiratie Blog

Kalmeer met kleur

Er is veel onderzoek gedaan naar de impact van kleuren. Je merkt het misschien niet eens, maar je lichaam en geest hebben allebei reacties op het zien van kleuren. Zo heeft blauw van alle kleuren de meest kalmerende werking. Ook groen en wit staan hoog op de lijst. Kleuren die minder goed scoren zijn bijvoorbeeld paars, bruin en grijs. Je hoeft natuurlijk niet direct naar de bouwmarkt te rennen voor een emmer verf, maar verwerk de kleurtinten subtiel in je slaapkamer. Plaats bijvoorbeeld een grote groene kamerplant in de hoek (werkt direct luchtzuiverend, win-win!), leg een zacht, wit vloerkleed neer of ga op zoek naar een blauw dekbedovertrek.

Werk met sfeerverlichting

Groot licht is niet alleen ongezellig, maar zorgt er ook voor dat je stof en rommel meer opvallen. Laat overdag zoveel mogelijk natuurlijk daglicht binnen, maar zet ‘s avonds liever een leuke nachtlamp of lichtslinger aan. Ook bedverlichting of uitstapverlichting is naast functioneel ook een ideale sfeermaker. Om nog meer rust en ontspanning te creëren, kan je wat kaarsen aansteken. Vergeet ze niet uit te blazen voor het slapengaan!

Switch de indeling van je ruimte

Dit klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Mocht je genoeg opties hebben om de indeling van je ruimte te veranderen, is het toch zeker de moeite waard om te kijken naar de mogelijkheden. Wil je niet direct met je zware bed sjouwen? Begin dan met het schetsen van een plan, waarbij de afmetingen ongeveer in verhouding zijn. Zo kun je in een oogopslag zien of je slaapkamer ruimtelijker wordt wanneer je de indeling verandert.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Minimalisme is namelijk key om rust te creëren. Ze zeggen niet voor niets ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’. Rondslingerende spullen dragen daar natuurlijk niet aan bij. Kies daarom voor hoge kasten, wandplanken en opbergdozen. Een andere goede optie is een bed met opbergruimte. Een bed neemt veel ruimte in beslag. Die ruimte wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk benutten. Met deze opbergboxspring creëer je mega veel verborgen ruimte. Ook een dekenkist aan het uiteinde van je bed biedt veel extra ruimte én heeft een chique uitstraling.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

  Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

 • Placeholder

  30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

  Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

 • Placeholder

  06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

  De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0