07 March 2022

Uit je winterslaap; zo ga je fris het voorjaar in!

De lente is bij uitstek hét perfecte moment om een frisse wind door het interieur te laten waaien, letterlijk én figuurlijk! Een grondige voorjaarsschoonmaak en een mini interieur make-over zorgen ervoor dat je huis de rest van het jaar weer tegenaan kan. Eerder schreven we al over de slaapkamertrends van 2022. Maar hoe geef je je slaapkamer een frisse voorjaarslook? Wij hebben een aantal handige opruim- en stylingtips voor je op een rij gezet om je slaapkamer helemaal in lentesferen te brengen!

Uit je winterslaap; zo ga je fris het voorjaar in!
Inspiratie Blog

Opgeruimd staat netjes

Voor je begint met de voorjaarsschoonmaak is het slim om eerst alles goed op te ruimen en een plekje te geven. Vind je de klus te groot? Plan dan iedere dag bijvoorbeeld een halfuur in om op te ruimen. De slaapkamer is een belangrijke plek als het gaat om opruimen en rust creëren. Heb je te weinig opbergruimte in je slaapkamer? Wellicht is een opbergboxspring dan iets voor jou! Ook wandplanken, opbergmanden en hoge kasten bieden veel opbergruimte. 

Een frisse start

Eenmaal alles geordend, dan is het tijd voor de grote schoonmaak. Laat je huis ontwaken uit zijn winterslaap. Begin met het opengooien van de ramen, zodat de slaapkamer goed kan ventileren. Ben je druk bezig met het poetsen van je slaapkamer? Vergeet dan niet om ook je beddengoed eens een flinke wasbeurt te geven. Met iedere dag een beetje luchten kom je al een heel eind voor het verfrissen van je beddengoed, maar eens in de zoveel tijd is je beddengoed wel aan een wasbeurt toe. Een aantal tips voor het wassen van je beddengoed:

  • Was bij voorkeur op 60 graden, zodat je verzekerd bent dat je beddengoed hygiënisch schoon wordt. 
  • Gebruik hiervoor ongeveer ¼ van de normale hoeveelheid (vloeibaar) wasmiddel en vermijdt wasverzachter. Dit vermindert namelijk het absorptievermogen.
  • Kies voor een fijnwas- of wolwasprogramma. 

Side note: let altijd op het wasvoorschrift van jouw type beddengoed. 

Make-over time!

Is je slaapkamer helemaal geordend en schoon? Geef je ruimte dan ook een frisse look! Kies bijvoorbeeld voor een nieuw dekbedovertrek van een fijne, luchtige stof, zoals katoen of linnen. Kies voor een frisgroene kleur of ga bijvoorbeeld voor smetteloos wit. Ook een design dekbedovertrek met bloemenprint doet het altijd goed om een lente-look te creëren. Durf te experimenteren en laat je inspireren door de laatste trends. In het voorjaar zie je veel nieuwe interieurcollecties en accessoires. Maak je lente-look compleet met nieuwe sierkussens, een wanddecoratie of een hippe kamerplant. Bovendien staan planten niet alleen fleurig in je slaapkamerinterieur, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid, want je slaapt er zelfs beter door.

Dekbedovertrek Lino Army Green - Linnenlook - 100% Katoen

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Placeholder

    10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

    Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

  • Placeholder

    30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

    Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

  • Placeholder

    06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

    De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0