17 February 2022

Dé slaapkamertrends voor 2022

Een plek om te dromen, chillen of gezellig een serie te kijken; de slaapkamer is meer dan alleen een ruimte om te slapen. Aandacht besteden aan de inrichting van je slaapkamer is daarom zeker geen overbodige luxe. Tot voor kort voerden drukke prints, opvallende accessoires en Mediterrane sferen nog de boventoon. In 2022 zien we hierin een omslag. Benieuwd? In deze blog lees je meer over trendkleuren, interieurstijlen en focuspunten voor je slaapkamer!

Dé slaapkamertrends voor 2022
Inspiratie Blog

Down to earth

De dag rustig afsluiten en overzicht in je hoofd creëren in heerlijk voordat je de nacht ingaat. Dit is ook duidelijk zichtbaar in de slaapkamertrends van 2022. De rust die de natuur uitstraalt wordt namelijk doorgetrokken in de slaapkamer. Denk hierbij aan rustige aardetinten, maar ook materialen zoals bamboe, rotan en linnen. Kies bijvoorbeeld voor een rotan kast of een linnen dekbedovertrek. Deze materialen worden gecombineerd met zachte tegenhangers om een sfeervol geheel te creëren. Materialen als hout en velvet zijn warme toevoegingen die de natuurlijke en aardse uitstraling hebben. 

Very Peri

Pantone brengt elk jaar ‘kleur van het jaar uit’. Ideaal om inspiratie op te doen. De kleur van het jaar 2022 is Very Peri; een combinatie tussen een blauwe en paarse kleur. Het is een vriendelijke en ook warme tint. Het straalt zelfvertrouwen uit en heeft een vrolijke houding. De kleuren voor 2022 voor een wat neutraler kleurenpalet zijn: wit, lichtbeige, lichtgroen, lichtgrijs en donkergrijs. 

Statement bed

Het meest opvallende meubelstuk van de slaapkamer is het bed. Niet gek dus dat je bed zeer bepalend is voor de uitstraling van je slaapkamer. In 2022 zien we dat een bed naast comfortabel ook stijlvol mag zijn. Zo zien we de kleur mosgroen steeds vaker terugkomen.

Je hoeft je ook niet tot één materiaal te beperken. Combinaties zijn perfect mogelijk. Stalen poten, een lederen hoofdbord of liever fluweel? Alles kan! Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig jouw ideale bed samenstellen. Met zachte kussens en sprei van rijk materiaal stijl je jouw bed helemaal af.

Urban Jungle

Urban Jungle zagen we vaker terug als woontrend, maar ook in 2022 is dit een geweldige trend voor de slaapkamer. Het sluit naadloos aan op de Down To Earth trend (mits je het bescheiden houdt). In onze vorige blog ‘Jouw slaapkamer gezelliger maken? Dé 5 beste tips’ hadden we het al even over de voordelen van planten in de slaapkamer. Ze zijn er in diverse soorten en maten en hebben naast gezondheidsvoordelen ook een trendy uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor hangplantjes boven je bed of ga voor een imposant exemplaar, zoals de bananenplant. Combineer deze trend met betonlook accessoires en een bed van zacht materiaal voor een dromerige uitstraling.


Rust is het toverwoord

Rust is de overkoepelende woord wat betreft slaapkamertrends voor 2022. De slaapkamer wordt steeds meer een plek om te ontspannen; een prikkelvrije zone. Een grote tv aan de muur en een ruimte vol stekkers is niet meer nodig. Jezelf opladen staat centraal in de slaapkamer.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

  Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

 • Placeholder

  30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

  Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

 • Placeholder

  06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

  De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0