26 August 2022

5 tips om beter te slapen met warm weer

Kijk jij er de hele dag al tegenop om naar bed te gaan, of ben je het beu om badend in het zweet wakker te worden? Goed slapen bij zomerse temperaturen kan een hele opgave zijn. Wij geven je 5 tips waarmee jij tijdens de warme dagen wél de nodige rust pakt.

5 tips om beter te slapen met warm weer
Inspiratie Blog

Tip 1: Zorg voor een gekoeld lichaam

Je kunt je voor het naar bed gaan al voorbereiden door je lichaam af te laten koelen. Dit kun je doen met behulp van ijszakjes of door je voeten in koud water te dompelen. Ook je polsen een tijdje onder een koude kraan houden helpt. Je zorgt hiermee voor een goede lichaamstemperatuur, waardoor je eerder in slaap valt.

Tip 2: Pas je beddengoed aan

Veel mensen hebben een deken nodig om in slaap te vallen. Helaas is dit met hoge temperaturen niet de beste optie. Je kunt daarom beter kiezen voor een speciaal lichtgewicht zomerdekbed of een dun laken, zoals een dekbedovertrek. Zorg in ieder geval dat het laken is gemaakt van katoen. Dit is het meest ademend en vochtregulerend, wat natuurlijk een fijne eigenschap is met hoge temperaturen. Daarnaast kun je ook kiezen voor beddengoed gemaakt van bamboe. Bamboe helpt namelijk bij het reguleren van je lichaamstemperatuur.

Tip 3: Drink voldoende water

Als je niet voldoende gehydrateerd bent, kan dit ervoor zorgen dat het moeilijker is om te relaxen. Dehydratatie kan leiden tot een reductie van melatonine, wat dan weer de slaap beïnvloed. Het is daarom belangrijk dat je de hele dag door voldoende water drinkt. Gesuikerde drankjes en cafeïne kunnen het omgekeerde effect hebben. Probeer overdag voldoende te drinken, ‘s avonds veel water drinken kan er namelijk weer voor zorgen dat je vaak moet plassen, waardoor je slechter slaapt. En dat was natuurlijk niet de bedoeling! ;)

Tip 4: Trek weinig kleding aan

Hoe meer kleding je draagt, hoe warmer je het zal krijgen ‘s nachts. Probeer daarom met zo weinig mogelijk kleding te slapen. Het is het beste als je helemaal zonder kleding slaapt. Je zweet namelijk op het bed en het koelt dan af. Zorg wel dat je jouw matras beschermt tegen zweet door bijvoorbeeld een molton of extra hoeslaken te gebruiken.

Tip 5: Zet je ramen alleen ‘s avonds open

Als het warm is in huis ben je geneigd je ramen op te zetten. Je ramen overdag open zetten met warm weer is niet erg slim. De warme lucht van buiten trekt naar binnen en je slaapkamer is in no-time bloedheet. Houd daarom je ramen en deuren overdag dicht en doe het liefst je gordijnen dicht in de slaapkamer. Zodra het buiten is afgekoeld is het tijd om je ramen en deuren lekker open te zetten. Gebruik een ventilator in je slaapkamer voor een betere luchtcirculatie.

Ten slotte is het goed om te weten dat jezelf druk maken om de warmte geen zin heeft. Je krijgt het hier vaak zelfs nog warmer van. Heb jij het überhaupt snel warm in bed? Dan kan een koudschuim topmatras een uitkomst bieden. Benieuwd welk beddengoed het beste past bij jou? Onze slaapspecialisten helpen je graag verder!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Placeholder

  10 Oct Optimaliseer je nachtrust: 5 slimme tips voor een gezonde slaapkamer

  Jouw slaapkamer, een oase van rust waar je dagelijks tot wel acht uur doorbrengt om je voor te bereiden op een nieuwe dag. Het is een plek die aanzienlijke invloed heeft op je gezondheid, maar helaas wordt het vaak over het hoofd gezien. Wist je dat je met een gezonde slaapomgeving niet alleen je nachtrust, maar ook je algehele gezondheid verbetert? Hier zijn vijf waardevolle tips om van jouw slaapkamer een gezondere slaapomgeving te maken. Lees meer

 • Placeholder

  30 Jan Slaapkamer Trends 2023: Wat verwachten we?

  Een slaapkamer is niet alleen een plek om te slapen, maar het is ook een uitlaatklep voor persoonlijke stijl en comfort. Met de nieuwe trends en technologieën die zich steeds sneller ontwikkelen, zijn we benieuwd wat we in 2023 kunnen verwachten in de slaapkamer. In deze blog bespreken we de belangrijkste trends en veranderingen die we verwachten voor slaapkamers in 2023. Lees meer

 • Placeholder

  06 Oct Geef je slaapkamer een make-over; de knusse herfstlook!

  De ‘R’ zit weer in de maand! We verplaatsen ons massaal van buiten naar binnen en brengen weer warmte en gezelligheid in huis. Door snelle, handige aanpassingen te maken kun je óók de slaapkamer in een handomdraai meer sfeer geven! Lees meer

vergelijk 0